Om oss

Företaget
Företaget Harplinge Kål & Konsult AB bildades 1996-09-01 efter att ha drivits som enskild firma under något år. Ägare av aktierna är Axel Ericsson, bolaget drivs som ett familjeföretag där familjen är engagerad.
Företaget har under åren vuxit kraftigt från att koka ca 5000 kg grönkål i början så har det ökat varje år och är nu uppe i en produktion av nästan 100ton. 100 ton råvara blir ca 50 ton färdig vara att sälja till konsument.
Företaget har aktiv produktion under perioden september till och med december. Under denna tid då vi aktivt bedriver produktion så har vi ca 6 heltidsanställda.

Produkten
Företaget har endast en produkt HarplingeKål, kokt grönkål. HarplingeKål är grunden till långkål som är en traditionell rätt på julbordet i södra Halland och nordvästra Skåne. HarplingeKål eller kokt grönkål går utmärkt att använda till andra recept än långkål, se under fliken recept.

Affärsidé
Företagets affärsidé, att koka grönkål, uppstod då vi insåg att den gamla traditionen långkål var på väg att, om inte dö ut så i alla fall minska. Många tycker att det är för mycket arbete och då hjälper vi till med detta.

Traditionellt recept Långkål
Recepten på långkål är mycket olika i sin smaksättning beroende på var man bor och hur man gjort traditionellt i familjen. Men man kan slå fast att ett grundrecept som många tycker om består av kokt grönkål som hackas mycket grovt steks i smör och smaksätts med salt, vitpeppar och sirap. När detta fått brynas på svag värme en stund så slår man på grädde och låter det koka in i stekpannan, se även recept under fliken recept

VD: Axel Ericsson, Telefon 0708 180912, Telefon Privat 035 50777

HARPLINGE KÅL & KONSULT AB,
Kvarnliden 4, 305 60 Harplinge.