Recept

Grönkålscarbonara

Ingredienser:

  • 300g spagetti
  • 250g HarplingeKål (eller1 knippe grönkål, ta bort stjälkar och riv i små bitar)
  • 1/2 msk smör
  • 225g bacon
  • 1 stor schalottenlök, finhackad
  • 50g färskriven parmesanost
  • 4 äggulor
  • havssalt och nymalen svartpeppar

 

  1. Koka pastan i en stor kastrull med saltat vatten enligt tid på paketet tills pastan är al dente. Samtidigt, lägg smör i en stor stekpanna på medelvärme, lägg i bacon och stek i 2-3 minuter tills det är knaprig, lägg i den grovt hackade HarplingeKålen någon minut tills allt är varmt, om bacon är fett, minska på smöret. (Används färsk grönkål, tillsätt grönkålen i pastan de 5 sista minuterna och koka tills grönkål är mör)
  2. Häll av spagettin, spara lite av pastavattnet.
  3. Häll tillbaka pastan i kastrullen, medan den fortfarande är rykande het, tillsätt parmesanost, äggulor och HarplingeKålen med bacon.
  4. Krydda med salt och svartpeppar. Fortsätt att röra tills blandningen är krämig, inte blöt och rinnande. Om äggblandningen inte blir krämig, sätta pannan på mycket svag värme och rör hela tiden bara tills det blir krämig, titta noga, den skall inte koka. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt lite av pastavattnet för att göra en silkeslen sås. Servera genast.
Dela på Facebook

Vill du se fler recept?