400g HarplingeKål
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 l mjölk
1 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g fetaost
400 g kallrökt lax
1/2 msk färskpressad citron juice
1 krm peppar
200 g lasagneplattor (12 lasageplattor)
200°C 35-40 minuter
Sätt ugnen på 200°C.
Fräs hackad HarplingeKål och skivad rödlök i smöret i en gryta, pressa i vitlöksklyftorna. Pudra över vetemjöl och blanda. Tillsätt mjölk lite i taget under omrörning. Låt koka upp. Krydda med rivet citronskal, salt och peppar. Smula i hälften av fetaosten.
Skär laxen i strimlor eller tärningar, blanda med färskpressad citron och peppar.
Varva nu allt i en ugnsfast form ca 20x30cm. Börja och avsluta med grönkålstuvningen. Smula över resterande fetaost.
Grädda i mitten av ugnen 35-40 min.