Gönkålstimbal med laxlindad torskrygg. 4 port.
Ingredienser
Timbal
Flädersås
Gör så här
1. Timbal: Sätt ugnen på 150 grader. Häll av vätskan från HarplingeKålen, krama ur den. Mixa den fint med stavmixer eller i matberedare.
2. Vispa ihop ägg och grädde, blanda i HarplingeKål. Tillsätt kajennpeppar, 2 krm salt och 1 krm peppar och fördela smeten i 4 smorda ugnssäkra formar (à ca 1 1/2 dl). Grädda i vattenbad ca40 minuter, tills de har stannat.
3. Sås: Skala och hacka löken. Skala och skär rotsellerin i centimeterstora bitar. Fräs någon minut i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt vin, vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda ca 20 minuter.
4. Mixa med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt grädde och flädersaft. Låt sjuda några minuter.
5. Skär torsken i 4 bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
6. Lägg 1 skiva lax på varje torskbit. Ställ in i ugnen (150 grader) tills fisken är färdig, ca 15 minuter.
7. Stjälp upp timbalerna på tallrikar och toppa med lax- eller forellrom. Lägg upp fisken bredvid och toppa den med nyriven pepparrot. Servera med flädersåsen och gärna kokt potatis.