Recept

Grönkålssoppa

Ingredienser

 

  • 250 g HarplingeKål
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten + 1 buljongtärning (grönsaks eller kyckling)
  • eller 5 dl mild buljong
  • 5 dl mjölk
  • salt vit- och svartpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • kokta ägg till garnering

 

Gör så här
Fräs smör och mjöl.
Häll i buljong (vatten +buljongtärning) späd med mjölk.
Lägg i HarplingeKål hackad. Vill man ha soppan slät kör efter uppkok med mixerstav.
Krydda och låt koka i ca. 5 min.
Avsluta med att röra ner crème fraiche. Smaka av.
Servera soppan med ägghalvor och gärna en gratinerad ostsmörgås.

Dela på Facebook

Vill du se fler recept?