Recept

Grönkålspizza

Grönkålspizza med skinka och ädelost

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ msk olja
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl ädelost
  • 2 msk smör
  • 250 g harplingekål
  • 2 krm salt
  • vitpeppar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 75 g varmrökt skinka, skivad


Gör så här


1. Börja med pizzadegen; smula ner jästen i en bunke, fortsätt med vetemjöl, salt och matolja. Tillsätt det fingervarma vattnet. Knåda degen ordentligt så att det bildas glutentrådar.


2. Låt sedan jäsa under en duk eller plastfilm i ca 1 timme i rumsvärme.


3. Skär tinad HarplingeKål grovt. Strimla löken och stek den i smör tillsätt kålen och stek vidare till det blir varmt. Krydda med salta och peppra.


4. När degen jäst klart, kavla ut degen på ett mjölat bord. Kavla degen tunt, ca 3-5 milimeter, och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.


5. Klicka ut creme fraiche på dagen och fördela den jämnt, det ska vara ett tunt lager av creme fraiche, kanske behöver man inte använd allt.


6. Sprid ut lök- och kålfräset över pizzan, fortsätt med all ost, både riven och små brutna bitar ädelost. Avsluta med att lägga ut skinkan skuren i strimlor över pizzan.


7. Baka sedan på 240 grader i ca 15-20 min. Servera på direkten.

Dela på Facebook

Vill du se fler recept?