Recept

Vintergratäng med grönkål

100 g grönkål ansad och strimlad (går att byta ut mot HarplingeKål)
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, hackade
smör
600 g mjölig potatis
400 g butternutpumpa
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
flingsalt
nymald peppar
4 dl grovriven prästost

  1. Stek grönkål, lök och vitlök i smör, 5-10 minuter. Låt svalna. (använder man HarplingeKål minskar man tiden till hälften)
  2. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och skiva pumpan lite tjockare än potatisen.
  3. Blanda potatis, grönsaker, grädde. Mjölk, salt, peppar och hälften av osten i en stor bunke. Det är enklast att använda händerna.
  4. Häll över blandningen i en ugnssäker form, Strö över resten av osten, Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Dela på Facebook

Vill du se fler recept?